fredag den 8. november 2013

MotionComic – kreativ medie på skoleskemaet


Elever og lærere fra Strøbyskolen arbejder med levende tegneserie.

Lærere fra Strøbyskolen har været på mediekursus, som blev afholdt af BUSTERs Medieakademi. Kurset skulle klæde lærere på i arbejdet med medieworkshop i MotionComic for 8 klasser. Det er for andet år, at Strøbyskolen har afholdt medieworkshops, udbudt af projektet Kreative Børn.
  
”Kurset var rigtig relevant og kursusholderne var dygtige. Vi fik rigtig god indsigt i redskaberne til at benytte MotionComic (levende tegneserie) - og vi blev godt klædt på til at gøre vores elever klar til selve workshoppen”, siger Lizette Nedergaard,  en af de deltagende lærere. 

Inden workshoppen skulle klasserne arbejde med forberedende materiale til selve workshoppen. Det forberedende arbejde bestod i: udvælgelse af karakterer, baggrunde, fastlæggelse af genre og endelig udarbejdelse af selve historien. Lærernes deltagelse i lærerkurset var af stor betydning for workshoppens kvalitet.  ”Det viste sig til selve workshoppen, at det var utrolig vigtigt, at eleverne var klædt godt på, så de kunne gå direkte i gang med selve arbejdet med at udarbejde deres MotionComic,” tilføjer Lizette. 

På medieworkshoppen i MotionComic, som blev afholdt af repræsentanter fra BUSTERS Medieakademi, lærte eleverne den tekniske side af, hvordan man laver levende tegneserier.  Der blev arbejdet med location, beskæring, zoom, panorering, lydeffekter, stemning og meget mere. Workshoppen sluttede med at fremvise gruppernes produkter for hele klassen, og endelig blev langt de fleste lagt på Youtube, under Busters medieakademi.


”Eleverne var super gode, hvad angår de tekniske færdigheder - og var på mange måder dygtigere end os lærere på vores kursus - så de forstod hurtigt beskederne og kom godt i gang. Alle var rigtig optaget af at få lavet en god MotionComic og flere grupper valgte endda også at arbejde i deres pauser!” roser Lizette eleverne. 

Workshoppen er en del af projektet Kreative Børn,  som Stevns Kommune og 11 andre kommuner deltager i under kulturaftalen KulturMetropolØresund. Tanken bag projektet er at give løft og inspiration til lokalt at kunne indarbejde bl.a. de kreative fag i skoleskemaerne, og bruge det til at styrke børns generelle kompetencer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar